<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig økning i leieprisene

Leieprisen på Utleiemeglerens 17 .000 boliger økte med 9 prosent i januar i år, målt mot året før.

Publisert 9. feb. 2023 kl. 12.31
Oppdatert 9. feb. 2023 klokken 14.44
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 487 ord
HETT MARKED: Leiemarkedet fortsatte oppturen i januar.  Foto: Øivind Ekås

Leieprisene på Utleiemeglerens 17 .000 boliger har økt med 9 prosent fra januar 2022 til januar 2023. Fra desember 2022 til januar 2023 så man en økning på hele 7,8 prosent. 

– Vi forventer høy aktivitet i leiemarkedet og sterkt press på leieprisene i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim.

Høy aktivitet i Oslo 

I januar kostet det i snitt 11.075 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo, mens en 2-roms kostet 15.005 kroner i snitt. Målt mot januar året før steg leieprisen med 9,6 prosent og 7,7 prosent. 

Det er fortsatt størst etterspørsel etter 2-roms leiligheter og overvekten av leietakere er unge mennesker, både single og par i etableringsfasen, heter det. 

– Det er fortsatt mange boligselgere som velger å leie ut. Vi opplever en økende tendens fra våre utleiere om å leie ut for korttidsutleie, og opplever samtidig den samme tendensen hos leietakerne. Det er enkelt å «matche» objekt og leietaker. Det er en økende interesse blant investorer som vil investere i utleieboliger, sier regionsjef, Siri Anne Bernum Halck.

HØY AKTIVITET: Siri Anne Bernum Halck i Utleiemegleren forteller om flere som vil investere i utleieboliger. Foto: Johnny Vaet Nordskog /Utleiemegleren

Snittprisen for 3-roms leilighetene økte med 6,4 prosent målt mot fjoråret, og snittprisen var på 17.893 kroner.

På jakt 8 måneder før semesterstart

I Bergen var snittprisen for en 2-roms leilighet på 13.101 kroner i januar. Sammenlignet med desember så man en økning på hele 5,6 prosent.

– I januar begynte vi faktisk allerede å få en rekke henvendelser fra studenter som ønsker å leie bolig fra semesterstart til høsten. Det er nytt av i år at studentene er så tidlig ute, sier daglig leder i Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Økning på 18 prosent i Stavanger

I Stavanger var snittprisen for en 3-roms leilighet 14.376 kroner i januar. Dette gir en økning på hele 18,1 prosent sammenlignet med forrige måned og en økning på 5,3 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi antar at leieprisene vil fortsette den positive utviklingen i månedene som kommer, sier daglig leder i Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Økte priser i Trondheim

I januar kostet en 2-roms i Trondheim i gjennomsnitt 12.003 kroner, som er en økning på 9,0 prosent sammenlignet med desember. Sammenlignet med januar i fjor økte leieprisene med 8,3 prosent.

En 3-roms leilighet kostet i gjennomsnitt 16.675 kroner i januar. Sammenlignet med desember økte leieprisene med 8,7 prosent. Sammenlignet med fjoråret økte leieprisen med 4,6 prosent.

– Vi opplever, på grunn av prisstigningen i markedet generelt, at dette gir økte leiepriser i Trondheim, sier daglig leder i Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.