<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøpte ulovlig leilighet for 1,2 millioner kroner

En mann i Tønsberg står i full krangel med eiendomsfirma som solgte han en leilighet som ikke var godkjent som boenhet, og krever erstatning på 287.000 kroner. 

Publisert 18. feb. 2023 kl. 11.09
Oppdatert 18. feb. 2023 klokken 12.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 284 ord
KREVER ERSTATNING: I dette bygget i Tønsberg ble det solgt en leilighet for 1,2 millioner kroner som kjøperen ikke kunne bo i. Nå krever han erstatning. Foto: Google Maps

I januar 2021 kjøpte en mann en leilighet for 1,2 millioner kroner i Tønsberg sentrum, som han skulle gi videre til sin datter. 

I salgsoppgaven stod det imidlertidig oppført at leiligheten ikke var godkjent som egenboenhet, og at kjøper selv måtte ta ansvar for å få godkjennelse av kommunen. 

Det skriver Dagens Næringsliv lørdag formiddag.

Avisen skriver videre at mannen ble opplyst av megler om at denne søknaden om godkjennelse kun var en formalitet, og ifølge kjøperens advokat, Magnus Frøysaa i Dehn DA, hadde mannen fått en full oppskrift for hva som skulle endres for at leiligheten skulle bli godkjent som en egen enhet. 

Krever ertstatning

Etter å ha skaffet seg advokat fikk han til slutt å få en avtale om å trekke seg fra salget mot å betale 150.000. I tillegg hadde han kostnader på 137.000 for advokatbistand, totalt 287.000.

Daglig leder Kaia Hostvedt Dahle i Tønsberg og Re Eiendomsmegling as, som meglet salget, skriver i en epost til DN at det ble gitt klar informasjon i salgsdokumentet om at leiligheten ikke var godkjent som egen boenhet, og at kjøperen selv måtte ta fult ansvar for å få dette godkjent hos kommunen.

Ifølge Dagens Næringsliv skriver Reklamasjonsnemnda i sin oppsummering at informasjonen om at leiligheten ikke var godkjent som egen boenhet var tilstrekkelig opplyst i salgsoppgaven, men at de ser videre på uttalelsene fra megleren om at godkjennelsen kun var en formalitet, som kjøperen mener ble sagt før han kjøpte leiligheten. 

Leiligheten ble solgt på nytt i februar i fjor for 900.000 kroner. DN har snakket med kjøperen, som sier han er i prosess med Tønsberg kommune for å få den godkjent som boenhet.