<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå tror flertallet på høyere boligpriser

Februar markerer et stemningsskifte i boligmarkedet, viser NBBL-barometer. De fleste tror nå på prisoppgang det neste året.

    Publisert 20. feb. 2023 kl. 09.31
    Oppdatert 20. feb. 2023 klokken 09.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    STEMNINGSSKIFTE: Viser boligmarkedsbarometeret fra NBBL, der Hilde Karoline Midsem er sjeføkonom. Foto: Nadia Frantsen/NBBL

    Hver måned spør NBBL et representativt utvalg på 1.000 personer hva de tror om boligprisene de neste 12 månedene. Fra januar til februar steg andelen som tror på boligprisoppgang fra 30 til 42 prosent. Samtidig har andelen som tror på fallende boligpriser nesten halvert seg de siste tre månedene, etter at den i januar falt fra 34 til 20 prosent.

    Dermed representerer januar et stemningsskifte i markedet, der flertallet gikk fra å tro på boligprisnedgang til å tro på boligprisoppgang.

    – Utviklingen i boligprisene de siste to månedene har overrasket på oppsiden. Samtidig har Norges Bank hatt et mellommøte der renten ble holdt i ro. Disse to faktorene er trolig med på å farge folks forventninger, sier sjeføkonom Hilde Karoline Midsem i NBBL ifølge en pressemelding.

    Andelen som forventer høyere boliglånsrente det neste året er 79 prosent, omtrent uendret fra januar, men betraktelig ned fra 95 prosent i fjor sommer. 8 prosent tror renten holder seg på dagens nivå om ett år.

    5 prosent av respondentene oppgir at de i stor eller ganske stor grad er bekymret for å miste jobben de neste 12 månedene, en andel som er litt høyere enn i fjor vår, men som har holdt seg stabil mellom 5 og 6 prosent siden september i fjor.