<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Overraskende sterke OBOS-priser

OBOS-prisene steg mye mer enn vanlig i april. Sjeføkonom Sissel Monsvold utelukker nå ikke at 2023-prognosen om prisfall kan bli gjort til skamme.

    Publisert 2. mai 2023 kl. 11.53
    Oppdatert 2. mai 2023 klokken 12.22
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 348 ord
    VIDERE OPP: Prisene på bruktboliger i OBOS. Foto: OBOS

    Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 1,1 prosent fra mars til april. På landsbasis økte prisene med 1,2 prosent, viser statistikk sluppet tirsdag.

    – Økningen var større enn ventet og godt over snittet for april de ti siste årene. Prisene så langt i år har økt mer enn vi hadde ventet. Vi hadde sett for oss at renteøkningene og de høye levekostnadene ville bite hardere. Et sterkt arbeidsmarked, lettelser i utlånsforskriften og lavt boligtilbud synes å ha løftet prisene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS i en pressemelding.

    I snitt har prisene i Oslo steget 0,2 prosent i april de ti siste årene. 

    En gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 79.644 kroner i Oslo betyr at prisene har steget 1,3 prosent det siste året, mens snittprisen 68.424 kroner tilsvarer 1,4 prosent 12-månedersvekst på landsbasis.

    Antallet omsatte boliger var lavere enn vanlig for april de siste årene, med en omsetning på 2017-nivå.

    Avlyser vårslipp

    Monsvold gjentar forventningen om at renteøkningene vil bidra til en flatere boligprisutvikling utover i 2023, men at en lav byggetakt på sikt vil trekke prisene opp – ikke minst når renten skal noe ned igjen.

    OVERRASKET: Sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

    – Vi har tidligere anslått et forsiktig prisfall for året samlet på 2 prosent for landet og 3 prosent i Oslo, men utelukker nå ikke at vi kan få en svak prisoppgang i stedet dersom tilbudet av boliger forblir lavt, sier hun videre.

    OBOS Eiendomsmeglere-sjef Hans Anders Skjølberg forventer at tilbudssiden tar seg opp og at prisene vil flate ut i mai og juni, men legger til at vi neppe kommer til å få noe vårslipp.

    OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av Oslos bruktmarked. Torsdag legger Eiendom Norge frem sin statistikk for boligprisene i april.