<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Totalt utdatert, men litt romantisk rønne for deg med større drømmer enn forstand»

Da eiendomsmegler Simen Smith Ringdal fikk i oppdrag å selge en mildt sagt stemoderlig behandlet eiendom i Sandefjord, bestemte han seg for å gå «all in» i markedsføringen.

Publisert 26. mai 2023
Oppdatert 26. mai 2023
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 651 ord
ÆRLIG SAK: «Det er godt vi har en god malingsprodusent i denne byen her, men ikke engang Jotun klarer å glatte over at her blir det mye jobb.», heter det blant annet i annonsen. Foto: Inviso

I et gudsforlatt område like ved Torp flyplass ligger det som kan sies å være Sandefjords billigste bolig på mange år. For knappe 1,2 millioner kroner kan man sikre seg en totalt nedslitt enebolig med et primærareal på snaue 42 kvadratmeter.

Eiendommen selges som et dødsbo, og bærer følgelig preg av manglende kjærlighet og ditto vedlikehold de siste tiårene.

– Huset har vært ekstremt lite i bruk i nyere tid, forteller megleren.

Brannøvelse

«Dette her er rett og slett et hus der forfallet har fått herje fritt over mange år, men har du god kunnskap og oppfinnsomhet så kanskje du ser noe annet enn bare en meget stor tomt. Brannøvelse/riving?» heter det blant annet i annonsen, som ikke forsøker å pynte på sannheten med sedvanlige meglerfloskler som «unik» eller «potensial».

– Jeg la ut annonsen i dag tidlig, og har allerede fått ekstremt mange henvendelser av folk som synes det var en morsom og annerledes vri.

Med en tomt på 1,5 mål er det ikke den forfalne bygningsmassen som er trekkplaster, men også den gjengrodde hagen vitner om lite aktivitet de seneste årene.

– Boligen selges som et rivingsobjekt, så får folk velge litt selv hva de ønsker. Selve grunnmuren er for så vidt i grei stand, og det er mulig tømmerkassa også er brukbar når man jobber seg inn til den.

TAKRAS: «Det er litt mer enn maling som skal til for å flikke på dette taket.» Foto: Inviso

«Her holder det ikke med en kjærlig hånd og romantiske drømmer. Har du ikke kunnskap så ikke gi deg i kast med denne boligen», heter det videre i annonsen. Også himlingens tilstand får gjennomgå, og det påpekes blant annet at det er «bra med lufting i taket siden du kan stå i bunnen av trappa og se skyene fare forbi.»

RYNKETE: «Mennesker får rynker når de blir gamle og det kan man på en måte si at også dette huset har fått» Foto: Inviso

– Da megleren kom på befaring skvatt han da uglen som bor i pipa plutselig stakk hodet frem, meddeler Stig Johansen, som er en av to arvinger.

Han kan fortelle at hovedhuset er en tømmerkoie som opprinnelig var en stasjonsbygning på en togstasjon i området i gamle dager, før det ble flyttet til nåværende adresse i Råstadveien.

– Vi fant en tinglysing fra 1910, men den er skrevet med blekk og skriften har forsvunnet med årene. Min far kjøpte eiendommen i 1989, og benyttet det i begynnelsen som sitt lille krypinn, men de siste årene var han der nesten aldri.

RETRO: «Det er ikke akkurat Michelinstandard her, men det er 100% retro i det minste.» Foto: Inviso

DRITDÅRLIG STANDARD: «Badet er faktisk det nyeste rommet i huset, men det sier ikke så veldig mye.» Foto: Inviso