<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Unormalt fall for Obos-prisene

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai. På landsbasis var det en nedgang på 0,7 prosent. Vanligvis stiger prisene i mai.

    Publisert 1. juni 2023 kl. 10.40
    Oppdatert 1. juni 2023 klokken 15.04
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 389 ord
    BOLIGPRISER: Her fra Obos-prosjektet Gartnerløkka på Løren i Oslo, som ble oppført i 2016. Foto: Gard Setsaas

    Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo falt i mai med 1,2 prosent fra måneden før, melder boligbyggelaget torsdag. På landsbasis var prisene ned 0,7 prosent. Prisfallet kommer etter en overraskende sterk prisoppgang i april.

    – Obos-prisene falt i mai etter å ha steget fire måneder på rad. Det normale er at Obos-prisene stiger denne måneden, sier sjeføkonom i Obos, Sissel Monsvold, i en kommentar.

    Tallene viser at prisene i Oslo har steget 1,2 prosent i snitt i mai de seneste ti årene.

    UNORMALT: Ifølge Sissel Monsvold, sjeføkonom Obos. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

    – Vi må tilbake til 2017 sist det var prisfall i mai. Det er for tidlig å si om dette varsler et skifte i boligmarkedet, men vi har ventet på at renteøkningene og de høye levekostnadene skulle begynne å bite, sier hun.

    Spår nedgang i høst

    Selv tror Monsvold på ytterligere prisnedgang senere i år.

    – Sannsynligheten for at styringsrenten stiger til nærmere 4 prosent innen september har økt. Dette vil i så fall bidra til noe prisnedgang i høst, sier hun.

    For hele 2023 tror hun det går mot flat prisutvikling eller svak prisoppgang, ettersom prisutviklingen tidligere i år har vært sterk.

    I april var Obos-prisene opp 1,1 prosent i Oslo og 1,2 prosent på landsbasis. I mars steg prisene 1,4 prosent i Oslo og 1,5 prosent nasjonalt, i februar var prisene opp 2,1 prosent i Oslo og opp 1,9 prosent på landsbasis, og i januar steg de hele 7 prosent i Oslo og 5,5 prosent nasjonalt.

    78.664 kr pr. kvadrat

    Med prisutviklingen i mai er prisene ned 1,9 prosent på årsbasis i Oslo.

    Også på landsbasis er det snakk om en prisnedgang på 1,9 prosent det seneste året.

    Kvadratmeterprisen for brukte Obos-boliger i hovedstaden var på 78.664 kroner i forrige måned. På landsbasis var den 67.956 kroner.

    Eiendom Norge

    Eiendom Norge kommer med sine tall for boligprisene i mai mandag 5. juni klokken 11.

    Deres tall for april viste en oppgang på 1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner var det en boligprisoppgang på 0,7 prosent.