<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Henter milliarder for å bygge boliger

Publisert 5. juni 2023 kl. 15.51
Oppdatert 5. juni 2023 klokken 17.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
05.06.2023 Union Residential Development skal hente 2,5 milliarder til utvikling av boligeiendommer i og rundt syv store byer i Skandinavia. Adm. dir. Baard Schumann vil ikke si hvor mye av de 2,5 milliardene han har fått inn til nå, og innrømmer at det er verre nå enn det ville vært for to år siden. Foreløpig har han bare kjøpt en tomt, men regner med å ha landet et par til før ferien. Nylig kjøpte han en 17 mål stor sjønær tomt i Stavanger, som han er blitt lovet bare vil ta halvannet år å regulere. Han tror på 350 til 360 leiligheter og en byggekostnad på rundt 50.000 kroner pr. kvadratmeter. Han tror på salgsstart en gang neste år og byggestart i 2025, med første innflytting kanskje i 2027. Schumann hadde regnet med et fall i boligprisene i år og er litt overrasket over oppgangen på 7,7 prosent siden nyttår Han tror imidlertid på en liten nedgang i andre halvår og at boligprisene ender opp med å stige 4 - 5 prosent i år.

Union Residential Development annonserte i fjor at de skal hente 2,5 milliarder til utvikling av boligeiendommer i og rundt syv store byer i Skandinavia.

Adm. dir. Baard Schumann vil ikke si til Finansavisen TV hvor mye av de 2,5 milliardene han har fått inn til nå. Han innrømmer at det går litt tregere nå enn det ville gjort for to år siden, men at han løper i investormøter hele tiden.

Kjøpt én tomt

Han har fått inn litt penger og kjøpt en tomt, men han regner med å ha landet et par prosjekter til før ferien. Det kan være en tomt, et selskap eller en eierandel i et selskap.

Nylig kjøpte han en 17 mål stor tomt i Stavanger, som han er blitt lovet bare vil ta halvannet år å regulere. Han tror på 350 til 360 leiligheter og en byggekostnad på rundt 50.000 kroner pr. kvadratmeter. Han tror på salgsstart en gang neste år og byggestart i 2025, med første innflytting kanskje i 2027.

Schumann er fremdeles optimistisk til boligprisene, men regnet med et fall i år, og er litt overrasket over oppgangen på 7,7 prosent siden nyttår. Han tror imidlertid på en liten nedgang i andre halvår og at boligprisene ender opp med å stige 4 - 5 prosent i år.