<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dyreste bolig i landet: Vil ha 2,2 milliarder

«Marmorpalasset» har italiensk stein til en verdi av 290 millioner kroner på veggene og gulvene. Nå er det til salgs. 

  Publisert 20. juni 2023 kl. 12.39
  Oppdatert 20. juni 2023 klokken 12.44
  Lesetid: 6 minutter
  Artikkellengde er 1406 ord
  EKSTRAVAGANT: Et enormt herskapshus har kommet på markedet i Dubai. Foto: Luxhabitat Sotheby's International Realty

  Et overdådig og forgylt herskapshus i Dubai, med et boblebad i 24-karat gull, et korallakvarium og 160 marmorsøyler, har blitt lagt ut for salg til den svimlende summen av 750 millioner emiratarabisk dirham – tett oppunder 2,4 milliarder kroner.

  Prislappen gjør dette eksklusive hjemmet til det dyreste på markedet i Dubai, ifølge eiendomsmegler Luxhabitat Sotheby's International Realty, som kunngjorde salget onsdag.

  Huset ligger i Dubais svært eksklusive Emirates Hills-område og er fullstendig dekket av marmor. Derfor har det fått tilnavnet The Marble Palace – «Marmorpalasset».

  – Alle aspekter ved dette prosjektet gjenspeiler et ekstraordinært engasjement av tid, energi og dedikasjon fra teamet som var involvert, sa George Azar, adm. direktør i Luxhabitat til Forbes.

  (1 / 4)

  Rojal luksus

  Dubais luksusboligmarked har opplevd en betydelig renessanse siden pandemien, med mange store eiendomssalg og stigende priser.

  Hele 70 håndverkere brukte mer enn ni måneder på å påføre 700.000 blad av bladgull som pryder eiendommen. Palassets design er resultat av 12 års forskning og analyse av kongelige palasser og residenser, som innebar hyppige turer til Europa, ifølge Azar.

  Boblebadet som kan ses i bildekarusellen under er av 24-karats gull. 

  (1 / 4)

  To kupler pryder taket på den 6.500 kvadratmeter store boligen som sto ferdig i 2018, men som kommer på markedet for første gang i dag. Kuplene har individuelt håndskårne glasstykker fullført av 17 erfarne franske kunstnere. 

  Ifølge eiendomsmeglerfirmaet er det spisestuen som er hjemmets midtpunkt, med sitt korallakvarium og et spesialtilpasset bord i edelstener og krystaller. Det er også 19 soverom i tillegg til 12 soverom for tjenerskapet som kan huse opptil 25 personer. 

  Marmor til 290 millioner kroner pryder Dubai-residensen. Foto: Luxhabitat Sotheby's International Realty

  Andre luksuriøse fasiliteter inkluderer en majestetisk dobbeltrapp, et innendørs koifiskebasseng, et spillrom med detaljer av perlemor og et dampbad, badstue og boblebad i 24-karat gull, et kontor en president verdig, treningsstudio, hovedsoveromssuite som strekker seg over mer enn 370 kvadratmeter og et garasjeanlegg for 16 biler.