<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fjerner restriksjoner på boligkjøp

Kinas eiendomssektor er i hardt vær. Myndighetene letter nå på en rekke restriksjoner for å støtte oppunder.

Publisert 10. sep. 2023 kl. 16.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
FJERNE BEGRENSNINGER: Kina med president Xi Jinping fjerner en rekke restriksjoner rundt boligkjøp i de største byene. Foto: Bloomberg

Ifølge Reuters har tre av kinas største byer annonsert at de vil rulle tilbake på tidligere begrensninger i boligkjøp, for å få fortgang på økonomien.

Storbyene Dalian og Shenyang vil ikke lenger legge restriksjoner på hvor mange eiendomer innbyggerne kan kjøpe i de fleste deler av byene, samtidig som det tilbys subsidier for boligkjøpere samt skattefradrag for boligselgere.

I Nanjing sier myndighetene at de vil la innbyggerne kjøpe leiligheter uten å måtte inneha et såkalt behovsbevis i fire distrikter.

Trøbbel i eiendom

Det kinesiske eiendomsmarkedet har vært i hardt vær den siste tiden, og de siste tiltakene fra kinesiske myndigheter skjer for støtte opp under sektoren, skriver Reuters.

Kinas eiendomssektor som står for en fjerdedel av statens økonomiske aktivitet har vært i en nedadgående spiral siden 2021, da kinesiske myndigheter la ned tiltak for å begrense akkumuleringen av gjeld.

Eiendomsgiganten Evergrande søkte om konkursbeskyttelse i USA tidligere i august. Aksjen ble gjenoptatt til handel i slutten av august etter å ha vært handelstanset i 17 måneder. Aksjen falt 87 prosent da handelen ble gjenopptatt.

Evergrande pådro seg et samlet tap på 81 milliarder dollar i løpet av 2021 og 2022, ifølge en finansiell rapport som ble lagt ut i juli.