<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nedgang i boligprisforventningene

Enda flere tror på lavere boligpriser det neste året, viser tall fra en fersk undersøkelse. 

  Publisert 24. okt. 2023 kl. 08.31
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 204 ord
  NEDGANG: Forventningene til boligprisene falt videre fra september til oktober.  Foto: NTB

  Forventningene til boligprisene falt markant fra september til oktober. 3 av 10 svarer i en fersk undersøkelse at de tror boligprisene vil være lavere det neste året. Dette er en økning fra 2 av 10 forrige måned, og mer enn en dobling siden juni. 

  – Økningen i usolgte boliger på markedet, sammen med alle renteøkningene vi har hatt i høst, peker mot at boligprisene trolig vil falle mer enn normalt de neste månedene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.

  Tallene kommer fra Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) sitt boligmarkedsbarometer, som måler folks forventninger til utviklingen i boligmarkedet. Andelen som tror på høyere priser om ett år har falt fra 48 prosent til 40 prosent i oktober. 

  Ser rentetoppen i sikte 

  Undersøkelsen viser at færre tror renten vil være høyere om ett år. I august trodde 80 prosent på høyere boliglånsrente, mot 59 prosent i denne månedens rapport. Videre tror 22 prosent nivået forblir uendret, mens 20 prosent tror utlånsrenten vil falle det neste året. 

  – At renteforventningene har avtatt er en indikasjon på at husholdningene oppfatter at vi nærmer oss slutten på de mange renteøkningene. Det er fremdeles et flertall som forventer at rentene skal videre opp, og dette sammenfaller også med det Norges Bank kommuniserte i september, sier Midsem.