<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Selger arvesølvet: Ærverdige Bjerke bruk har vært i familien Butenschøns eie i fire generasjoner, men nå legger Hans B. Butenschøn og hans kone Unni Falkeid den herskapelige gården i Enebakk ut for salg.  Foto: Ole Berg Rusetn/NTB

Arvinger selger unna herskapsgårder

Det er ikke bare Michael Stang Treschow som vil kvitte seg med arvegodset gjennom generasjoner, slottet Fritzøehus. I Eidskog har Henrik Castberg solgt familiegården gjennom 120 år for over 70 millioner kroner. Og i Enebakk selger nå Hans B. Butenschønfamilieklenodiet Bjerke bruk (bildet), kjent fra TV-serien Herskapelig.

Publisert 26. jan. 2024 kl. 12.37
Oppdatert 26. jan. 2024 klokken 13.51
Lesetid: 14 minutter
Artikkellengde er 3500 ord