<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skatteflyktning solgte rikmannsleilighet

Erik Langaker pakket kofferten og reiste til Portugal. Nå har familien solgt leiligheten i Norges dyreste leilighetsstrøk etter å ha kjøpt for en pris han kalte «galskap».

Publisert 13. mai 2024 kl. 11.56
Oppdatert 21. mai 2024 klokken 13.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 423 ord
GALSKAP: «Prisen er helt galskap», sa Erik Langaker da han kjøpte leiligheten i rikmannsblokken på Gimle i Oslo. Nå har han solgt en del av den til nesten 20 prosent mer enn han betalte for hele. Foto: Fjord & Partners

Seriegründer Erik Langaker skatteflyktet til Portugal i vinter. «Når retorikken handler om at jeg er et svin, så gidder jeg ikke lenger», sa han til Finansavisen i februar før han la til: «Jeg vil ikke betale skatt før jeg har tjent penger».

Bostedet i Estoril hadde han allerede skaffet seg, og planla å pendle til jobb i London. Nå har familien solgt leiligheten i Thomas Heftyes gate 42D på Gimle i Oslo.

PORTUGAL OG ENGLAND: Seriegründer Erik Langaker valgte Portugal og England fremfor Norge i vinter. Nå har familien kvittet seg med luksusleiligheten på Gimle i Oslo. Foto: Eivind Yggeseth

Langaker kjøpte den 270 kvadratmeter store leiligheten med tilhørende sokkelleilighet på 60 kvadratmeter for 48 millioner kroner i 2018. Han håpet på å få solgt for 67 millioner, men har solgt for 56,5 millioner, men da uten sokkelleiligheten. Den skal nå selges separat.

– Utsolgt

Fjord-meglerne Odd Kalsnes og Hans Houeland feiret salget på Instagram i helgen. De skal ha hatt to interessenter som bød mot hverandre – den ene ønsket å kjøpe uten sokkel, den andre med sokkel. Førstnevntes bud ble valgt.

– Det er den beste lokasjonen på Gimle med utsikt over Oscarshall. Jeg har tidligere sagt at det er utsolgt for villaer på Gimle. Nå vil jeg si at det samme gjelder leiligheter, sier Kalsnes til Finansavisen.

UTSIKT: Man kan skifte Frognerkilen fra balkongen på Gimle, og såvidt Oslofjorden hvis man retter kikkerten over Bygdøy. Foto: Fjord & Partners

Dermed fikk Langaker igjen de 48 millionene han betalte i 2019, og mer enn det. Dengang brukte han følgende ord for å beskrive kjøpet: «Prisen er helt galskap, men verden er jo gal». Daværende selger var Hans Herman Horn

Selger sokkelen

Naboen over Langaker-familiens leilighet eies av Tapad-gründer Are Traasdal. I nabobygget eies leiligheter av navn som Tvenge og Stolt-Nielsen, men også Ole Andreas Halvorsen. Bak holder Christen Sveaas til.

Leiligheten ble solgt off market uten å ha vært markedsført offentlig så nær som et par anonyme avisannonser.

RIKE VENNER: Thomas Heftyes gate 42D er kjent for å huse mange av Norges rikeste. Foto: Fjord & Partners

Nå skal sokkelleiligheten på nesten 60 kvadratmeter selges, også den er nyoppusset. Prislappen anslås til mellom 7 og 7,5 millioner kroner.

Uansett om salget av luksusleiligheten skjer i to prosesser, ble det enklere enn forrige gang Langaker skulle selge leilighet. Da handlet det om Tidemands gate 21 A. Der rykket han ut med en pris på 40 millioner kroner før han etter å ha brukt tre meglere og to år endte opp med en endelig salgspris på 26 millioner.