<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

40 henvendelser samme dag – Kuppet usett 2.500 kroner over

Da Antonio Barbin la ut en toroms for leie i Oslo, fikk han over 40 henvendelser samme dag. Leiligheten ble kuppet usett – 2.500 kroner over utleieprisen.

Publisert 14. juni
Oppdatert 19. juni
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 587 ord
NYOPPUSSET: Toromsleilighet på 38 kvadratmeter ble kjøpt som et oppussingsobjekt. Nå er standarden moderne, og kjøkkenet er flyttet ut i stuen. Foto: Privat

Arkitekt Antonio Barbin har de seneste årene kjøpt flere utleieleiligheter i hovedstaden. Til sammen eier han nå fem stykker, og har med det god oversikt over både leiemarkedet og prisnivået.

Overraskelsen var dermed stor da henvendelsene raste inn da han i slutten av mai markedsførte en 38 kvadratmeter stor toromsleilighet på Carl Berner, med en prislapp på 19.500 kroner i måneden, pluss strøm.

Leide usett

For i løpet av det første døgnet mottok han over 40 henvendelser. Flere ønsket å leie usett.

Et sykepleierpar fra Bergen strakk seg dog enda lenger, og tilbød å leie boligen for 22.000 kroner. Det er 2.500 kroner mer enn hva Barbin hadde sett for seg.

– Responsen var helt overveldende. Paret fra Bergen hadde sett etter bolig i Oslo i tre måneder uten hell. Vi hadde et videointervju, og signerte kontrakten dagen etter.

TEMPO: Antonio Barbin har kjøpt tre utleieleiligheter i løpet av det siste året, og eier nå fem totalt. Foto: Privat

– Jeg har leid ut tre andre boliger i byen det seneste halve året, og selv om responsen har vært god, har jeg aldri opplevd lignende. 19.500 fremsto for meg som en ganske normal pris, men markedet ville det tydeligvis annerledes.

Barbin mener antallet henvendelser vitner om hvor presset leiemarkedet i Oslo er, og trekker spesielt frem sentrale områder som de mest populære.

Selv eier han og leier ut leiligheter på Carl Berner, Ensjø, Ullevål/Fagerborg og ved Grønland/Tøyen. Tre av dem ble kjøpt i fjor. Ved å kombinere inngående analyser av markedstrender og byutviklingsprosjekter, har arkitekten klart å identifisere attraktive eiendomsinvesteringer, mener han. Resultatet er blitt en portefølje som nå overstiger 30 millioner i eiendomsverdier.

– Gjennom jobben min som arkitekt har jeg god innsikt i hvilke områder som er i vekst, forklarer han om hvorfor han har kjøpt utleieboliger nettopp her.

Sykepleiere og press i markedet

Den aktuelle leiligheten i Christian Michelsens gate, som han nå har leid ut for 22.000 kroner i måneden, ble kjøpt for 3,3 millioner på begynnelsen av fjoråret. I tillegg var det en fellesgjeld på 125.000 kroner, pluss en dokumentavgift på rundt 100.000. Boligen var da et oppussingsobjekt.

KOMBO: Leiligheten er helt nyoppusset og moderne, men noen eldre elementer, som teglsteinsveggen, er beholdt og hentet frem. Foto: Privat

– Jeg har gjort nesten alt selv, og flyttet for eksempel kjøkkenet ut i stuen, slik at leiligheten gikk fra å være en ettroms til en toroms.

– Som arkitekt er jeg opptatt av gode planløsninger og materialer som skiller seg ut. Det gjør den mer aktuell for eksempelvis par, forteller han. Samtidig har det økt boligens verdi til fire millioner, legger han til.

Den ble først markedsført for 17.000 kroner i fjor, men også da var det en som ønsket seg leiligheten såpass mye at hun var villig til å by mer enn utropsprisen. Boligen har dermed vært leid ut for 19.500 kroner hittil - like mye som den altså nå ble lagt ut for før den igjen ble kuppet.

Flere av Barbins andre leiligheter er også nå i markedet, og responsen har vært god på samtlige.

– Det er hovedsakelig folk med vanlige lønninger, for eksempel sykepleiere, som i dette tilfellet, som tar kontakt. Det sier litt om tilstanden i markedet og den svake tilbudssiden, når disse er villige til å betale såpass mye.

– Alt tyder på at utleieprisene er på vei oppover, og at markedet i Oslo fortsatt er svært konkurransepreget. Folk prøver seg med både privatvisninger og kupping, forteller Barbin.