<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Veidekke vil kjøpe entreprenør i Østfold

Publisert 31. jan. 2023 kl. 13.06
Oppdatert 31. jan. 2023 klokken 13.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
Her konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson. FOto: Kaare Martin Granerud

 

Veidekke har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe alle aksjene i entreprenøren Haugerud Vikeby i Mysen, ifølge en børsmelding.

– Vi ønsker å ta større del av det lokale og regionale byggemarkedet sør for Oslo, sier distriktsleder Ketil Gunde Andersen i Veidekke. 

Ifølge selskapet er bygg- og anleggsmarkedet i Østfold og Akershus syd er stort, ikke minst takket være den nye jernbanen og E18 som reduserer reisetiden til Oslo betydelig. Med byggevirksomhetene Øst AS i Halden og Haugerud Vikeby i Mysen vil Veidekke få et godt utgangspunkt for økt gjennomføringsevne, kompetanse og konkurransekraft i regionen, heter det. 

– Vi ønsker å bli del av en større entreprenør for å utvikle oss videre, og vi har hatt Veidekke øverst på ønskelista vår. Nå kan vi ta med oss både våre verdier og vår bedriftskultur inn i et konsern med solide muskler, og jeg ser frem til å bli en del av laget i Veidekke sammen med våre håndverkere og funksjonærer, sier daglig leder Jørn Haugerud i Haugerud Vikeby.