<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NRC varsler store nedskrivninger

NRC Group rydder opp i Sverige etter svak utvikling for byggevirksomheten der. Nå tar også konsernsjefen over ledelsen av den svenske virksomheten.

Publisert 2. feb. 2023 kl. 17.56
Oppdatert 2. feb. 2023 klokken 18.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
TAR LEDELSEN I SVERIGE: Konsernsjef Henning Olsen i NRC Group. Foto: NRC Group

 

NRC Group varsler nedskrivninger på 370 millioner kroner i fjerde kvartal knyttet til den svenske virksomheten, fremgår det av en melding etter børsslutt torsdag.

Infrastrukturkonsernet oppgir også foreløpige tall for fjoråret i meldingen:

Driftsresultatet før avskrivninger estimeres til 31 millioner kroner i fjerde kvartal og 151 millioner i hele 2022, med en margin på 2,1 prosent.

Omsetningen oppgis til 1,95 milliarder i fjerde kvartal og 7,0 milliarder i hele 2022.

Toppsjefen tar over i Sverige

Tallene for NRC Group Sweden er et driftsresultat før avskrivninger på minus 49 millioner norske kroner i fjor, mot minus 67 millioner året før. Det er den svenske byggevirksomheten som får skylden for den svake utviklingen – mens jernbane- og vedlikeholdsvirksomhetene i nabolandet oppnådde sterkere resultater i fjor.

NRC Group har nå besluttet å utforske strategiske alternativer for den svenske byggevirksomheten.

Samtidig gjøres lønnsomhet i Sverige til et prioritert mål for konsernet, og konsernsjef Henning Olsen rykker nå inn som daglig leder for den svenske virksomheten, mens Robert Röder er ferdig som Sverige-sjef, opplyses det.

Ifølge NRC Group går driften i Finland og Norge som planlagt.

Regnskap og rapport for fjerde kvartal og 2022 fremlegges 21. februar. NRC Group vil også oppdatere om guidingen for 2023 da.