<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det blir solgt mindre trelast her i landet

Salget av trelast falt i april – mens svak kronekurs sørget for økt eksport.

Publisert 24. mai 2023 kl. 15.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
SELGER MINDRE: Salget av trelast falt i april, men eksporten fortsetter å vokse. Foto: NTB

Salget av trebaserte byggevarer falt nasjonalt med 23,8 prosent sammenlignet med april i fjor, målt i volum. Det viser tall fra Treindustrien. Så langt i år er akkumulert salg totalt 18.3 prosent lavere enn i fjor.

Likevel fortsetter eksporten av trelast å øke. Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at eksporten i april var 23.8 prosent høyere enn samme periode i fjor. Eksport av sagtømmer som råvare falt med 4.5 prosent i april, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Vi er nå midt inne i høysesongen for byggenæringen hvor salget av både trebaserte byggevarer og nyboligsalget viser bråstopp, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien i en pressemelding.

Finstad sier at det er den lave kronekursen som sørger for økt eksport.

– Eksportøkningen av trelast demmer imidlertid ikke opp for konsekvensene av bortfall av aktivitet i byggenæringen i Norge, sier Finstad.

(NTB)