<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Entreprenørselskap melder oppbud

KF Entreprenør tjente gode penger frem til pandemien. Nå melder selskapet oppbud.

Publisert 23. sep. 2023 kl. 15.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 227 ord
MELDER OPPBUD: Pandemien ble for mye for KF Entreprenør. Nå melder selskapet oppbud. Illustrasjonsildet viser boligbygging på Ulven i Oslo. Foto: Iván Kverme

– En trist dag. Her har vi svært mange dyktige, flotte medarbeidere som nå må gå nye veier, skriver KF Entreprenør på Linkedin, ifølge E24.

Selskapet som ble stiftet i 2005 hadde rundt 117 ansatte på hel- og deltid. Etter en nedtur under pandemien melder selskapet nå oppbud.

– Det er tøft der ute for entrepriseselskaper om dagen, og flere selskaper jobber med å unngå å havne i samme situasjon som KF Entreprenør, sier bostyrer Stine Dalenhag Snertingdalen i advokatfirmaet Kvale til nettavisen.

E24 skriver videre at selskapet hadde utestående fordringer til en bokført verdi på om lag 255 millioner kroner. Flere av disse er dog store krav som er omtivstet, der enkelte er knyttet til pågående prosjekter som ikke hadde kommet særlig langt i prosessen.

Snertingdalen forteller at det er kommet henvendelser fra interessenter som ønsker å overta prosjektene, hvor det jobbes med å lande en avtale i løpet av helgen av hensyn til selskapets kunder og ansatte.

Vanskelig tid

I 2020 leverte KF Entreprenør et positivt resultat etter skatt på 24,4 millioner kroner, men i 2021 og 2022 har selskapet gått med dundrende underskudd. 

Ifølge styrets årsberetning er årsakene til de svake årene sammensatte, og det pekes på at selskapet har undervurdert risikoen ved enkelte prosjekter, samt at sykefraværet under pandemien førte til forsinkelser og forstyrrelser i produksjonen.

Videre trekkes det frem at selskapet har blitt rammet av betydelige prisøkninger på viktige byggevarer.