<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NRC Group på sporet av milliarder i Finland

NRC Group er sammen med GRK Suomi valgt som entreprenører til en ny trikkelinje i Turku. Kostnadsestimatet er nærmere 4 milliarder kroner.

Publisert 21. mars 2024 kl. 09.56
Oppdatert 21. mars 2024 klokken 13.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
COMEBACK? Om planen blir vedtatt, kommer trikkene tilbake til Turku. Det betyr isåfall betydelige inntekter til NRC Group. Illustrasjon: IDIS Design/Turku kommune

Det er NRC Groups heleide datterselskap i Finland som skal stå for arbeidet med den 12 kilometer lange trikkelinjen, sammen med GRK Suomi.

Rådgivningsfirmaene Rambøll og Sweco er også inkludert i kontrakten, melder NRC Group i en børsmelding.

Turku – på svensk kjent som Åbo – har ikke hatt trikker siden 1972. Den dobbeltsporede linjen er ment å gå fra Satama i vest til Varissuo i øst, gjennom sentrum av byen. Prislappen er estimert til rundt 344 millioner euro – 3,96 milliarder kroner etter dagens kurs.

Om ting går på skinner, skal det fysiske arbeidet starte i 2026 og ferdigstilles i 2031. Alt avhenger imidlertid av at bystyret i Turku godkjenner planen. Ifølge børsmeldingen er målet at dette skjer neste høst.

Kursfall

NRC-aksjen reagerte moderat på nyheten, og var opp 1,25 prosent halvannen time etter at Oslo Børs åpnet. 

De seneste fem årene har vært en brutal nedtur for investorene i infrastrukturselskapet, med en kursnedgang på drøyt 80 prosent.

Hittil i år har aksjen imidlertid hentet seg noe inn, og er i skrivende stund 6,2 prosent mer verdt enn den var ved årsskiftet.

Selskapet prises nå til 819 millioner kroner.