<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mister avtale om ubåtkai verdt 625 millioner

En konkurrent har fått rettens medhold i at et anbud entreprenørselskapet NRC Group vant med Forsvarsbygg tidligere i år, skal termineres.

Publisert 23. mars 2024 kl. 17.48
Oppdatert 24. mars 2024 klokken 21.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
UBÅTAVTALE I SOLNEDGANG: NRC Norge vant kontrakten verd 625 millioner kroner, men nå har Oslo tingrett landet på at den prosessen knyttet til den offentlige anskaffelsen ikke er gyldig. Foto: FORSVARSBYGG/LPO ARKITEKTER

I januar meldte Finansavisen at NRC Norge var tildelt en kontrakt med Forsvarsbygg om å anlegge en ny kai ved marinebasen Haakonsvern i Bergen for ubåter.

Byggestart skulle være i februar, og hele anlegget skulle være ferdigstilt en gang i 2027. Men nå er hele prosjektet satt på hold.

Konkurrenten NCC Norge protesterte mot kontraktstildelingen, og gikk rettens vei for å stanse avtalen med Forsvarsbygg som var verdt 625 millioner kroner for NCR Group.

Partene møttes 11. mars i Oslo tingrett, hvor NCC krevde midlertidig forføyning og terminering av den offentlige anskaffelsen Forsvarsbygg hadde inngått avtale med NCR Norge om. 

Det var advokat Oda Hellenes Ekre i Wiersholm som representerte det svenske entreprenørselskapet NCC i retten. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 57 milliarder svenske kroner og over 12.000 ansatte.

Oslo tingrett valgte å følge NCCs påstander i rettsmøtet og har i en kjennelse nå bedt Forsvarsbygg ved Forsvarsdepartementet om å sette avtalen med NRC Norge på hold.

Sjansen for at avtalen med NRC Group blir terminert, er stor, men saken kan ankes. Da er det departementet som må gjøre dette, ikke NRC Norge.

Det norske børsnoterte entreprenørselskapet vil sammen med sine juridiske rådgivere nå vurdere hvordan de vil angripe saken videre.