<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hentet penger til gigantrabatt

Awilco Drilling hentet penger til 20 kroner pr. aksje – mer enn 80 prosent under siste sluttkurs før emisjonen.

    Publisert 22. des. 2022 kl. 07.30
    Oppdatert 22. des. 2022 klokken 14.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 354 ord
    HENTER PENGER TIL RIGGER DET IKKE HAR: Awilco Drilling har kvittet seg med sine to borerigger og gitt slipp på to nybygg ved Keppel FELS, og krangler nå med verftet om tilbakebetaling.  FOTO: Awilco Drilling

     

    Awilco Drilling fikk raskt inn pengene det skulle hente inn i emisjonen som selskapet tidligere har varslet. Etter å ha innledet tegningen av nye aksjer sent onsdag ettermiddag, var emisjonen fullført torsdag morgen.

    Selskapet måtte imidlertid kraftig ned i kurs. Mens siste sluttkurs før emisjonen var 118 kroner, ble emisjonen gjort til 20 kroner. Det tilsvarer en rabatt på hele 83 prosent.

    Torsdag ettermiddag falt aksjen nærmere 60 prosent til rundt 50 kroner på Euronext Growth.

    Nok en rettet emisjon

    Kapitalinnhentingen ble gjort som en rettet emisjon med Clarksons Securities som tilrettelegger.

    Som tidligere indikert ble det hentet rundt 78 millioner kroner, tilsvarende rundt 8 millioner dollar, gjennom utstedelse av 3,92 millioner nye aksjer. Av dette ble eksisterende aksjonærer tildelt nesten alt.

    På forhånd var det opplyst at flere aksjonærer hadde forpliktet å tegne seg for til sammen 4,2 millioner dollar, deriblant Awilhelmsen Offshore, QVT Family Office Fund og Akastor.

    I en børsmelding torsdag opplyser Awilco Drilling at det har vurdert den rettede emisjonen opp mot børsreglene og Oslo Børs’ retningslinjer for likebehandling av aksjonærer, og mener at den er i henhold til dette.

    «Selskapet har et akutt behov for ny kapital, og forsinkelsene som ville ha oppstått i en tegningsrettsemisjon ville ha medført at selskapet var uten nødvendig finansiering i en periode», skriver selskapet i børsmeldingen.

    Styret i Awilco Drilling har planer om å gjennomføre en reparasjonsemisjon på inntil 2 millioner dollar slik at de som ikke fikk delta i den rettede emisjonen får mulighet til å opprettholde sin eierandel i selskapet.

    Skal finansiere rettsprosesser

    Pengene som hentes inn skal finansiere to voldgiftssaker mot verftet Keppel FELS.

    Voldgiftssakene oppsto etter at byggingen av de to riggene Nordic Winter og Nordic Spring ble kansellert i 2020.

    Awilco Drilling har krevd tilbakebetalt rundt 98 millioner dollar, eller nesten én milliard kroner med dagens valutakurs, pluss renter.

    Samtidig har Keppel FELS krevd å få dekket 694 millioner dollar etter kanselleringene, noe Awilco Drilling har avvist på det sterkeste. Awilco vurderer at kravene bare vil ramme datterselskapene Awilco Rig 1 og Awilco Rig 2, og ikke morselskapet.

    Selskapet opplyser nå at det ventes en konklusjon i voldgiftssakene tidligst i henholdsvis andre og fjerde kvartal 2023.