<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seadrill kjøper Aquadrill for 9,5 milliarder kroner

– Vår felles arv vil fremme effektiv integrering av de to selskapene, sier Seadrill-sjef Simon Johnson.

Publisert 23. des. 2022 kl. 06.09
Oppdatert 23. des. 2022 klokken 06.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 145 ord
BLAR OPP: Seadrill-sjef Simon Johnson. Foto: Ivan Kverme

 

Seadrill har inngått en endelig fusjonsavtale der Seadrill vil kjøpe opp Aquadrill i en totalaksjetransaksjon. Ved gjennomføring av transaksjonen vil Seadrills aksjonærer og Aquadrill andelseiere eie henholdsvis 62 prosent og 38 prosent av de utestående ordinære aksjene i selskapet.

Transaksjonen verdsetter Aquadrill til en implisitt egenkapitalverdi på ca. 958 millioner dollar, eller rundt 9,5 milliarder kroner, basert på Seadrills 30-dagers volumvektede gjennomsnittlige aksjekurs på NYSE pr. 22. desember 2022.

Ledelsen ønsker med dette å skape et industriledende offshore boreselskap, med en moderne og høyspesifisert flåte og en strømlinjeformet kostnadsstruktur.

– Seadrill og Aquadrill har en lang og rik strategisk og operativ ledelseshistorie. Vår felles arv vil fremme effektiv integrering av de to selskapene, sier Seadrill-sjef Simon Johnson i en melding.

Transaksjonen er godkjent av styret i både Seadrill og Aquadrill. Den nødvendige godkjenningen fra Aquadrills andelseiere er også innhentet. Transaksjonen krever ikke Seadrills aksjonærgodkjenning.