<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WWF: Oljeskattepakken fører til over 30 milliarder i tapte skatteinntekter

Skattepakken oljebransjen fikk i begynnelsen av coronapandemien, kan føre til at staten taper over 30 milliarder i inntekter, anslår WWF Norge.

    Publisert 23. des. 2022 kl. 07.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 134 ord
    REAGERER: Oljeskattepakken har gjort at staten taper store penger, mener WWF Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB

    – Det forteller at vi har en oljeskattepakke som er altfor sjenerøs, og som heller ikke oljenæringen trenger med de prisene de har. Dette er rett og slett uansvarlig av regjeringen, sier generalsekretær Karoline Andaur i WWF Norge til NRK.

    Rystad Energy har anslått at det er totalt 33 søknader om olje- og gassutbygging som faller under krisepakken fram til den avvikles fra nyttår. Samtidig tar WWFs nye anslag kun hensyn til skatteinngang, ikke inntjening fra statens direkte eierskap i oljen, eller utbytte fra Equinor.

    Fra politisk hold er det imidlertid skepsis til WWFs påstander.

    – Oljeskattepakken har virket som den skulle. Den har skapt aktivitet. Nå er det aktivitet, og det kommer nye prosjekter i verft langs hele kysten. Det er veldig gledelig, og det var det som var målet med oljeskattepakken, sier Geir Pollestad (Sp).

    (NTB)