<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Neptune inngår avtale med Ørsted og Goal7

Partene skal vurdere offshore vindkraftleveranser til britisk sokkel.

Publisert 29. des. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
Illustrasjonsfoto: Dreamstime

Neptune Energy har signert en avtale (MOU) med Ørsted og Goal7 for å vurdere offshore vindkraftleveranser til nye integrerte energiknutepunkter på britisk sokkel, fremgår det av en melding torsdag.

Under avtalen skal selskapene se på potensialet for å levere fornybar elektrisitet fra Ørsteds havvindparkprosjekter i Hornsea for å drive fremtidige Neptune-opererte knutepunkter i den britiske Nordsjøen. Goal 7 skal gi støtte til prosjektledelse og tekniske innspill.

«Integrerte energiknutepunkter har potensial til å kombinere flere energisystemer, inkludert eksisterende olje- og gassproduksjonsanlegg, karbonlagring og hydrogenproduksjonsanlegg. De kan forlenge levetiden til produserende felt og støtte det økonomiske argumentet for elektrifisering med fornybar energi, for å holde karbonutslippene lave», skriver selskapet.

(TDN Direkt)