<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser milliarder på gigantisk vindpark i Rogaland

Grunneierne har sagt ja og Statkraft vil gå inn med penger i en ny vindpark i Bjerkreim kommune i Rogaland. Nå gjenstår samtykke fra kommunen.

Publisert 6. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
SATSER PÅ VIND: Statkraft, ledet av Christian Rynning-Tønnesen. Foto: NTB

Den statlige kraftkjempen har inngått avtaler med samtlige berørte grunneiere og er i dialog med Bjerkreim kommune. Senest torsdag ble kommunedirektør og ordfører i Bjerkreim orientert om planene, skriver Stavanger Aftenblad.

Prosjektleder Andreas Stokke i Statkraft kan ikke gi detaljer om antall turbiner, turbinhøyde, installert effekt eller antatt årsproduksjon, men opplyser at planområdet er noe større enn prosjektet som ble skrinlagt i 2012.

Da var det snakk om et sted mellom 50 og 60 vindmøller.

Han varsler flere detaljer før kommunestyret i Bjerkreim eventuelt kan gi samtykke. Kommunal aksept er nødvendig for at Statkraft kan gå videre til NVE.

Dersom klarsignalet kommer, gjenstår fortsatt flere år med utredninger, politiske runder, høringer, klagemuligheter, folkemøter og vedtak på ulike nivåer.

Hvor mye den nye vindparken vil koste, ønsker Stokke ikke å si noe om, men han erkjenner at det er snakk om noen milliarder.

(©NTB)