<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke-selskap med potensiell milliardavtale – arbeidet starter umiddelbart

Aker Solutions får kontrakt på mellom en halv og 1,5 milliarder kroner i Brasil. 

Publisert 17. jan. 2023 kl. 08.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 104 ord
STERK STYRELEDER: Forvalter Trond Tjensvold har tro på Aker. Bildet viser styreleder Kjell Inge Røkke. Eivind Yggeseth

 

Kjell Inge Røkkes Aker Solutions har blitt tildelt det selskapet omtaler som en «sizeable» subseakontrakt. Partner på motsatt side av forhandlingsbordet er TotalEnergies og kontrakten gjelder for Lapa South West-prosjektet utenfor kysten av Brasil.

– Det brasilianske offshoremarkedet blir stadig mer mangfoldig med tanke på arbeidsomfang og muligheter. Vi ser frem til å utnytte potensialet i Brasil, sier Maria Peralta, sjef for Aker Solutions subseabusiness. 

Arbeidet starter umiddelbart med leveranser planlagt fra første kvartal 2024 til fjerde kvartal 2024, opplyses det. Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i første kvartal 2023 i Subsea-segmentet.

Aker Solutions definerer verdien av en «sizeable» kontrakt mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.