<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investerer 85 milliarder kroner i energipark

GreenGo Energy skal sammen med partnere investere over 85 milliarder norske kroner i en ny energipark i Danmark som skal produsere grønt drivstoff. 

Publisert 24. jan. 2023 kl. 13.02
Oppdatert 24. jan. 2023 klokken 13.04
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 283 ord
PÅ KARTET: I Ringkøbing-Skjern kommune helt vest på Jylland skal GreenGo Energy bygge Megaton Energy Park.  Illustrasjon: GreenGo Energy

GreenGo Energy skal samarbeide med Ringkøbing-Skjern kommune i Danmark om å om å utvikle en grønn energipark som skal være basert på 4GW hybrid sol- og vindenergi. 

Den endelige plasseringen av energiparken er ennå ikke avgjort, men det vil bli ved en fremtidig transformatorstasjonen i Ringkøbing-Skjern kommune, som ligger helt vest på Jylland, opplyser selskapet i en pressmelding. 

Ifølge energiselskapet nyter Ringkøbing-Skjern kommune godt av gode vind- og solforhold, en blanding som kan gjøre at energiparkens elektrolyse kan fungere optimalt året rundt. 

8 mrd. euro

Selskapet har som mål å produsere over 1 million tonn grønt drivstoff årlig og prosjektet, som har fått navnet «Megaton»., vil være en av de største helintegrerte energiparkene i verden.

Ifølge GreenGo kan energiparken og de fornybar energiprosjektene være operative før 2030 og kan dermed bidra betydelig til å nå Danmarks 2030-mål. 

Totale investeringer er ventet å komme opp til 60 milliarder danske kroner, rundt 8 milliarder euro, og vil være med på å skape mellom 300 og 500 faste lokale arbeidsplasser i tilknytning til energiparken. 

Investeringene vil bli gjort av GreenGo Energys kunder og partnere, som inkluderer noen av verdens største investorer innen fornybar energi og infrastruktur, opplyser selskapet. 

– Setter Danmark på verdenskartet

Sol- og vindprosjektene på 4GW vil produsere 11,5 TWh kraft årlig. Det tilsvarer mer enn 30 prosent av Danmarks nåværende strømforbruk, men mer enn 85 prosent av dette vil bli brukt i energiparken til produksjon av grønt drivstoff. 

– Med Megaton-prosjektet og utviklingen av en av verdens største energiparker på Vest-Jylland, vil vi igjen sette Danmark på verdenskartet som ledende i overgangen til 100 prosent grønn kraft og de grønne drivstoffene som er nødvendige for å oppnå de globale klimamålene mot 2050, sier adm. direktør i GreenGo Energy, Karsten Nielsen.