<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Otovo doblet omsetningen – henter 200 mill.

Men tapet ble enda større for solcelleselskapet i fjerde kvartal.

    Publisert 25. jan. 2023 kl. 06.19
    Oppdatert 25. jan. 2023 klokken 07.41
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 282 ord
    DOBLET OMSETNINGEN: Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo. Eivind Yggeseth

    Solcelleselselskapet Otovo gikk fra 99,3 millioner kroner i omsetning i fjerde kvartal 2021 til 205 millioner kroner fjerde kvartal i fjor.

    Det kommer frem av selskapets kvartalsrapport onsdag.

    «Økningen forklares med økende etterspørsel etter konsernets produkter, økte påslag, inkludering av batterier i Otovo-produkttilbudet og økende bidrag fra markeder som fortsatt var nye i Q4 2021», begrunner Otovo.

    Større tap

    Selskapets resultat etter skatt ble på minus 96 millioner kroner, fra minus 37 millioner kroner samme kvartal året før. 

    Utvidelsen av virksomheten er årsaken til tapet, skriver de videre. Selskapet har blant etablert seg i en rekke land, og er tilstede i 13 europeiske land nå.

    Henter 200 mill.

    I en børsmelding som kom like etter kvartalsrapporten, kommer det frem at de har inngått en rullende kredittfasilitet med et bankkonsortium bestående av DNB og Sparebank 1 SR-bank på 50 millioner euro, i tillegg til 50 millioner euro i en uforpliktet trekkopsjon

    I tillegg vil de gjennomføre en rettet emisjon på 200 millioner kroner, som vil skje etter børstid onsdag.

    Selskapets største aksjonær AxSol AB vil garantere for emisjonen på 19,88 kroner pr. aksje. Sammen med Statlige Nysnø Klimainvesteringer, Agder Energi Invest og OBOS vil de tilføre kapital Otovo.

    «Når finansieringen er fullført, vil Otovos abonnementsportefølje ha en verdi på 2,0 milliarder kroner og bestå av cirka 80-105 MW solenergi og batteriaktiva», skriver selskapet.

    Selskapet gjentar utsiktene for minst en dobling av omsetning i første halvår 2023. Otovo venter at seks land vil være lønnsomme i første halvår, 9 til10 land vil være lønnsomme ved utgangen av 2023 og resterende land i løpet av 2024.

    Videre gjentar Otovo sin ambisjon om å overføre notering til Oslo Børs, men utsetter det til februar 2023 som følge av emisjonen.