<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Selger alt etter kurshalvering

Nel har solgt alle sine aksjer i det maritime hydrogenselskapet Hyon. 

Publisert 25. jan. 2023 kl. 07.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 211 ord
SELGER: Håkon Volldal, konsernsjef i Nel, har solgt alt i Hyon, Foto: Eivind Yggeseth

  HYON

Totalt er alle rett i overkant av 9,8 millioner aksjene solgt til en totalsum på rundt 7 millioner kroner. 

Aksjene ble kjøpt før Hyon ble børsnotert i februar i fjor, og prisen Nel betalte er ukjent. Nel var tredje største eier i selskapet med 17,6 prosent av aksjene, men eier like mange aksjer som de to over på listen: Øystein Stray Spetalens Saga Pure og Norwegian Hydrogen. 

Hyon-aksjen har stupt siden august i fjor og er ned hele 75 prosent siden den gang. Det dro seg imidlertid virkelig til da aksjen mer enn halverte seg mandag. Da stupte den 51,7 prosent. 

Ved børsnotering var aksjekursen satt til 2,34 kroner, som ga selskapet en markedsverdi på 130 millioner kroner. I dag er selskapet verdt 39 millioner. 

Av volumene å dømme ser det ut til at det har blitt gjort større salg fra flere av eierne de siste dagene. Vanligvis ligger volumene rundt 100.000 aksjer om dagen, mens det mandag ble handlet 9,4 millioner aksjer og tirsdag 32,5 millioner aksjer. 

Hyon ble startet våren 2017 og holder til i Drammen. Det norske selskapet utvikler maritime hydrogenløsninger, og jobber for å levere fylling av hydrogen til skip fra landbaserte fyllestasjoner og lekterløsninger med produksjon, mellomlagring og fylling av hydrogen. Litt som en bensinstasjon med hydrogen for store skip.