<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ber strømbransjen rydde opp

Regjeringen har kalt strømbransjen inn på teppet, og ber om en opprydning.

  Publisert 26. jan. 2023 kl. 12.05
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  KLAR BESKJED: Fra olje- og energiminister Terje Aasland til strømbransjen. Foto: NTB

  Regjeringen ber strømbransjen rydde opp i den kritikkverdige praksisen rundt strømsalg og varsler flere grep for å gjøre strømmarkedet enklere for forbrukerne. Blant annet må bransjen få på plass standardiserte og mer forbrukervennlige strømavtaler, går det frem av en pressemelding torsdag.

  Meldingen kommer etter at barne- og familieminister Kjersti Toppe og olje- og energiminister Terje Aasland torsdag kalte inn representanter for strømbransjen, tilsynsmyndigheter, Elklagenemnda og Forbrukerrådet til et møte om forbrukermarkedet for strøm.

  Statsrådene varslet også at regjeringen nå setter i gang et arbeid med å vurdere ytterligere tiltak i forbrukermarkedet for strøm, blant annet forbud/påbud for enkelte avtaler, makspåslag, pålegg om å opplyse om eventuell risiko knyttet til avtaler og tiltak rettet mot salg av andre produkt enn strøm. I tillegg har Forbrukertilsynet og Reguleringsmyndigheten for energi (RME) fått i oppdrag å vurdere om det er behov for ytterligere sanksjonsmuligheter i 2023.

  Statsrådene kom også med klare forventninger til bransjen om å tilby enkle spotprisavtaler og at strømsalgsbransjen må styrke finansieringa av Elklagenemnda.

  (TDN Direkt)