<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DOF-styret med nytt forslag: – Vi er allerede på overtid og trenger en løsning nå

Det nye forslaget innebærer at dagens aksjonærer sitter igjen med 3,75 prosent av DOF.

Publisert 27. jan. 2023 kl. 16.00
Oppdatert 27. jan. 2023 klokken 17.36
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 386 ord
STYRELEDER: Leif Chr. Salomonsen er styreleder i DOF. Foto: Andreas Klemsdal

DOF

Styret i DOF har besluttet å oversende et nytt forslag til rekonstruksjonsplan til rekonstruktøren og konsernets finansielle kreditorer. Planen har allerede fått støtte fra Møgster Offshore, som eier 31,6 prosent av aksjene i offshorerederiet, opplyses det i en melding.

Forslaget innebærer at dagens DOF-aksjonærer sitter igjen med 3,75 prosent av DOF etter restruktureringen.

Ellers er forslaget identisk med det forrige forslaget, som ble nedstemt i en ekstraordinær generalforsamling 11. november i fjor, og hvor aksjonærene ville sittet igjen med 4 prosent. Etter at dette forslaget ble nedstemt, lå det an til at aksjonærene ville ende opp med 1 prosent.

Styrets vurdering er at det er «helt usannsynlig» at dagens aksjonærer «i noe scenario» vil kunne få mer verdier enn i det nye forslaget.

25 milliarder i gjeld

Styret vurderer videre at det nye forslaget utgjør et «rimelig kompromiss som bør få tilstrekkelig flertall blant selskapets kreditorer og aksjonærer».

– Vi er allerede på overtid og trenger en løsning nå. Selskapet har levd på kreditorenes nåde i lang tid, sier styreleder i DOF, Leif Chr. Salomonsen, i meldingen.

Han peker på at DOF har cirka 25 milliarder kroner i gjeld, «som det, i det alt vesentlige, ikke har vært betalt hverken renter eller avdrag på i over to år».

Salomonsen ble valgt til styreleder 14. desember, da det gamle styret ble byttet ut etter krav fra aksjonærene Bjarte Brønmo og Georg Wilhelm Bjørnestad. Siden har det nye styret undersøkt alternative løsninger med DOFs kreditorer – blant annet har det vært vurdert refinansiering av gjeld, salg av skip og emisjon, men ifølge styret har ingen slike løsninger latt seg realisere.

Alternativt konkurs

Styret understreker at det ikke kan gis noen garanti for at det nye forslaget aksepteres, selv om det vurderes at det vil kunne få nok støtte fra aksjonærer og kreditorer.

«I den situasjonen selskapet nå er, kan selskapets finansielle kreditorer når som helst meddele rekonstruktøren at de ikke vil bidra til en løsning som den som foreslås av styret. I så fall vil rekonstruktøren be Hordaland tingrett om å innstille rekonstruksjonsprosessen og åpne konkurs i DOF ASA. Dersom løsningen ikke oppnår tilstrekkelig flertall blant aksjonærene, vil resultatet være det samme», heter det.

Da blir det opp til Hordaland tingrett å vurdere om det er grunnlag for å slå DOF konkurs, heter det. En avgjørende faktor da vil være hvorvidt DOF har utsikter til å kunne oppnå en rekonstruksjon.