<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pareto anbefaler Solstad Offshore

Pareto Securities tar opp dekning av Solstad Offshore med en kjøpsanbefaling. Oppsidepotensialet er større enn risikoen, mener meglerhuset.

Publisert 30. jan. 2023 kl. 09.55
Oppdatert 30. jan. 2023 klokken 15.59
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 357 ord
ANBEFALER: Pareto Securities tar opp igjen dekning av Solstad Offshore-aksjen.  FOTO:ANDERS HORNTVEDT

 

Pareto Securities har tatt opp igjen dekning av Solstad Offshore og anbefaler kjøp av aksjen. Kursmålet er satt til 80 kroner.

– Markedsbalansen ser bedre ut og ratene er tilbake på 2012–14-nivåer. Støttet av inntjeningen, er verdiene også på vei oppover, sier analytiker Jørgen Opheim i Pareto Securities.

HAR TATT OPP IGJEN DEKNING AV SOLSTAD OFFSHORE: Analytiker Jørgen Søvik Opheim i Pareto Securities. FOTO: Thomas Bjørnflaten

Mandag ettermiddag hadde aksjen steget mer enn 10 prosent til rundt 46 kroner på Oslo Børs. Hittil i år er aksjen opp mer enn 30 prosent, og det seneste året har den steget nær 600 prosent.

Pareto Securities understreker at Solstad Offshore-aksjen er for de «modige» investorene på grunn av selskapets høye gjeld og behovet for refinansiering innen utgangen av mars 2024, der nesten all gjelden på rundt 21 milliarder kroner forfaller. Meglerhuset ser flere utfall av refinansieringen, inklusive en mulighet for at mye av gjelden blir konvertert til egenkapital.

– Problemet til industrien har vært overkontrahering av skip, som la et lokk på inntjeningen i forrige syklus. Dette er ikke der lengre. Risikoen er høy, men med dagens «backdrop» tror vi det skal være mulig å gjøre en refinansiering uten å konvertere gjeld, sier Opheim.

Venter bedring

Pareto Securities mener det ser lettere ut å løse Solstad Offshores gjeldsutfordring enn DOFs, og at det dermed vil bli en mindre «drastisk løsning».

Pareto tror det mest sannsynlige utfallet av en refinansiering av gjelden i Solstad Offshore blir en forlengelse av banklånene, usikret finansiering og/eller salg av eiendeler, kombinert med ny egenkapital.

Med dagens ordrebok, der store deler er sluttet i et svakere marked, estimerer Pareto Securities at selskapet vil få en EBITDA på rundt 2,9 milliarder kroner i 2023 og rundt 4,1 milliarder i 2024. Rentekostnadene estimeres til rundt 1,5 milliarder kroner. Kontantstrømmen blir ikke den høyeste i år, tror meglerhuset, men venter en markert bedring de kommende årene.