<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeekspert: – Er absolutt hoveddriveren for sentiment denne uken

Oljeprisen er svekket etter stengetid på Oslo Børs mandag.

Publisert 31. jan. 2023 kl. 07.57
Oppdatert 31. jan. 2023 klokken 07.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
Foto: Iván Kverme

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,29 prosent til 84,65 dollar fatet, mens WTI-oljen svekkes 0,53 prosent prosent til 77,49 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 85,94 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Roger Berntsen peker i sin morgenrapport på at energisektoren var den som falt mest på Wall Street mandag, godt hjulpet av fallende olje og gasspriser. 

«IMF oppjusterte for øvrig sine vekstprognoser for 2023, men ikke estimatene for oljeprisen. Om oljeprisen skulle falle i tråd med IMFs prognoser vil naturlig nok aksjekursene på oljeselskapene følge etter. Historisk sett har intra-år volatiliteten i oljeprisen vært betydelig, derfor er det også vanskelig å spå denne fra år til år», skriver Nordnet-analytikeren.

Ifølge TDN Direkt ligger oljeprisene nå an til nedgang for tredje måned på rad, der bekymringer for hva renteøkninger vil ha å si for den økonomiske utviklingen i USA har veid tyngre enn optimisme rundt utviklingen i Kina.

– Fed er absolutt hoveddriveren for sentiment denne uken. Råolje fortsetter å følge i sporene til de bredere finansmarkedene ettersom tilbud og etterspørsel stort sett virker å være balansert, sa Vandana Hari i Vanda Insights til Bloomberg News.

Både Federal Reserve, Bank of England og Den europeiske sentralbank avholder rentemøter denne uken, hvor det er ventet nye kutt.