<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shelf Drilling-emisjon i boks

Shelf Drilling fikk inn 467 millioner kroner i en rettet emisjon som ble gjort til 10 prosent rabatt i forhold til forrige sluttkurs.

    Publisert 1. feb. 2023 kl. 06.46
    Oppdatert 1. feb. 2023 klokken 13.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord
    HENTET PENGER: Emisjonen var betydelig overtegnet, ifølge selskapet.  FOTO: Iván Kverme

     

    Tirsdag etter børs meldte Shelf Drilling at selskapet ville hente egenkapital gjennom en rettet emisjon. Senere tirsdag kveld var emisjonen i boks.

    Med DNB Markets, Clarksons Securities og Fearnley Securities som tilretteleggere, hentet selskapet til sammen 467 millioner kroner gjennom utstedelse av 17,64 millioner nye aksjer til en tegningskurs på 26,50 kroner pr. aksje.

    Det gir en rabatt på 10 prosent sammenlignet med sluttkursen på Oslo Børs tirsdag på 29,50 kroner.

    Onsdag ettermiddag ble aksjen handlet til 27,80 kroner, ned knappe 6 prosent fra dagen før.

    Investeringer

    Emisjonen ble gjennomført som en bokbyggingsprosess, og ifølge en melding fra selskapet var den betydelig overtegnet.

    Pengene skal brukes til «generelle selskapsformål», inkludert investeringer som skal gjøres i forbindelse med flere lengre kontrakter som er inngått den seneste tiden.

    Styret har besluttet å ikke gjennomføre en reparasjonsemisjon. Det begynner dette med at rabatten var begrenset, at eksisterende aksjonærer bare ble tildelt 30 prosent av emisjonen og at emisjonen var bredt markedsført i forkant.