<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordoverskudd for energigigant

Økte LNG-inntekter løftet Royal Dutch Shell opp til et rekordoverskudd på nesten 40 milliarder dollar i fjor – nesten 30 prosent over den forrige rekorden til den nederlandske giganten. 

Publisert 2. feb. 2023 kl. 10.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
ØKTE INNTEKTENE: Shell fikk et rekordstort overskudd i fjor. Her fra en bensinstasjon i Singapore.  Foto: Bloomberg

Shell presenterte torsdag resultatene for fjerde kvartal, og kunne vise til 9,8 milliarder dollar i overskudd etter et sterkt comeback for LNG-inntektene deres. Noe som var en kraftig oppgang fra 6,4 milliarder dollar i samme periode året før. 

Til sammen i 2022 fikk det nederlandske selskapet en rekordoverskudd på 39,9 milliarder dollar, en vekst på 107 prosent fra året før. En grusing av den tidligere rekorden som ble satt i 2008 på 31 milliarder dollar, skriver Reuters. 

– Viser Shells styrke

Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter i fjerde kvartal kom opp på 22,4 milliarder dollar, mens for hele året kom kontantstrømmen på 68,4 milliarder. 

– Våre resultater i 4. kvartal og gjennom hele året viser styrken til Shells differensierte portefølje, så vel som vår kapasitet til å levere viktig energi til våre kunder i en volatil verden, sier Shells konsernsjef Wael Sawan, som tiltrådte som konsernsjef 1. januar etter å ha jobbet i selskapet siden 1997. 

– Vi har til hensikt å forbli disiplinerte samtidig som vi leverer overbevisende aksjonæravkastning, som demonstrert av en 15 prosent utbytteøkning og aksjetilbakekjøpsprogrammet på 4 milliarder dollar som ble annonsert i dag, legger han til. 

Selger mer LNG

Til sammen solgte Shell 16,82 millioner tonn LNG i fjerde kvartal, opp fra 16,72 millioner tonn i samme periode året før, og en økning på 7 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. 

For hele året økte Shells LNG-salg med 3 prosent, til 65,98 millioner tonn.