<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser stor oppside i Fredriksen-selskap

Etter en oppgang på nesten 150 prosent det seneste året, ser Arctic Securities fremdeles en oppside på nærmere 30 prosent i Frontline. 

    Publisert 2. feb. 2023 kl. 10.51
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 412 ord
    POPULÆRT: Frontline startet året med en oppgang på 25 prosent i løpet av den første drøye måneden.  Foto: Frontline

     

    Frontline har hatt en solid start på året, med en oppgang på nesten 25 prosent i løpet av årets første måned. Det seneste året er aksjen opp 146 prosent på Oslo Børs. 

    Likevel er det flere meglerhus som tror aksjen skal vokse videre, og i en oppdatering onsdag oppjusterte Arctic Securities kursmålet på det John Fredriksen-kontrollerte rederiet fra 170 til 190 kroner pr. aksje. Samtidig gjentar meglerhuset kjøpsanbefalingen på selskapet, skriver TDN Direkt. 

    Et kursmål på 190 kroner pr. aksje tilsvarer at Arctic ser en oppside på 30 prosent i Frontline-aksjen torsdag formiddag. 

    HOVEDAKSJONÆR: Skipsreder John Fredriksen. Foto: Eivind Yggeseth

    Utbyttemaskin

    Rederiets avgjørelse om å droppe avtalen med Euronav mener Arctic var i selskapets og aksjonærene deres beste interesser, og meglerhuset mener nå Frontline bør gjenoppstå som en «utbyttemaskin», skriver TDN Direkt. 

    «Basert på en utbetaling på 80 prosent av nettoresultatet i tredje og fjerde kvartal venter vi en utbytteannonsering på 1,12 dollar pr aksje snart, som er en forsmak på hva som trolig kommer,» skriver meglerhuset. 

    Analytikerne roper kjøp

    Oppdateringen fra Arctic følger de andre meglerhusene. Blant annet sa Frode Mørkdal i Clarkson Securities i midten av januar at de fortsatt var positive til Frontline, og ventet at aksjen kunne stige til 200 kroner i løpet av året. Han anslår også at selskapet kan tjene 40 kroner pr. aksje i år og 50 kroner neste år. 

    «Vi tror mesteparten av inntjeningen vil bli sendt tilbake til aksjonærene som utbytte.»

    Hos Kepler Cheuvreux venter de også et godt marked for Frontline fremover. Ifølge analytiker Anders Redigh Karlsen er Frontline godt posisjonert til å dra nytte av en markedsoppgang. Karlsen mener at selv om fusjonen med Euronav ble avblåst vil Fredriksen-rederiet klare seg godt, og Kepler-analytikeren tror selskapet fremdeles er der for å se på konsolidering dersom riktig kandidat skulle dukke opp – ei heller Euronav. 

    Petter Haugen i ABG Sundal Collier har også gitt Frontline en kjøpsanbefaling. Meglerhuset venter at en god vekst i amerikansk oljeeksport, og selv om det alltid er store utfallsrom for oljetank, mener Haugen og ABG at fundamentale forhold peker i en svært positiv retning.

    ABG Sundal Collier har satt en kursmål på 247 kroner pr. aksje for Frontline, noe som innebærer en oppside på 69 prosent torsdag formiddag.