<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Scatec: – Emisjon er også et alternativ

  Publisert 3. feb. 2023 kl. 14.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  Scatec bygger solparker for 15 mrd.
  Kutter utbytte for sikre å kapitalbehovet.

  – Det har vært gode finansielle og operasjonelle resultater. Vi fortsetter med god fremdrift i prosjektene vi bygger, sier Terje Pilskog til Finansavisen ved Scatecs presentasjon av tallene for 2022s fjerde kvartal.

  Torsdag solgte Scatec sin eierandel solparken ved i Upington i Sør-Afrika for 569 millioner kroner.

  – Vi vil til enhver tid vurdere ytterliggere salg av solparker. Både i markedene som er mer fragmenterte, slik at vi konsoliderer porteføljen vår, men også i kjernemarkedene våre vil vi vurdere det, så lenge det ikke har en strategisk negativ betydning, sier Pilskog.

  Scatec har også valgt å kutte utbyttebetalingene:

  – Vi kutter utbytter fordi vi mener dagens kapitalsituasjon og med vekstplanene vi har videre fremover, er det et av verktøyene vi har for å finansiere videre fremover. Emisjon er også et alternativ vi vil vurdere, men det er heller ikke det eneste, avslutter Pilskog.