<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjestup og ny sjef

Ensurge Micropower får ny sjef, samtidig som de vurderer å kutter kostnader og å børsnotere et amerikansk datterselskap for å hente penger. Aksjekursen stupte 37 prosent.

    Publisert 6. feb. 2023 kl. 09.53
    Oppdatert 6. feb. 2023 klokken 16.38
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 295 ord
    GÅR AV: Kevin Barber har to dager igjen som konsernsjef i Ensurge. Foto: Ensurge Micropower

     

    Ensurge Micropower meldte mandag at de starter jakten på ny sjef. Mark Newman, som er britisk statsborger, tar 8. februar over ansvaret som midlertidig konsernsjef. 

    TAR OVER: Mark Newman tar over som midlertidig sjef i Ensurge Micropower. Foto: Ensurge Micropower

    Newman vil ha base i San Jose i California, og overtar for Kevin Barber, som har sittet i sjefsstolen siden 2018. 

    Newman er for tiden en del av selskapets styre, men vil trekke seg fra vervet i den perioden han sitter som adm. direktør for den norske produsenten av mikrobatterier. Han har sittet i styret for Ensurge siden 25. mai i fjor, og er i tillegg grunnlegger og konsernsjef av Electric Revolution Ventures.

    Ettersom utnevnelsen av Mark Newman som adm. direktør er ment å være midlertidig, vil selskapet jobbe med å finne en permanent sjef.

    Mulig børsnotering av datterselskap

    Samtidig som at Ensurge bytter toppsjef kunngjorde også selskapet at de har gjort betydelige fremskritt i selskapets strategi. 

    Blant annet mottok selskapet i desember den første produksjonsordren for sitt oppladbare 1-100 milliampere solid-state litium mikrobatteri. I tillegg er selskapet også i diskusjoner med internasjonale partnere og kunder.  

    På kort sikt, og for å bedre posisjonen for vekst, vil det tas tiltak for å redusere kostnadene betydelig, opplyser selskapet.

    Selskapets finansielle restrukturering kan også inkludere å hente midler gjennom datterselskapet i USA, en mulig børsnotering av datterselskapet i USA, og andre tiltak som vil styrke selskapets langsiktige posisjonering.

    Aksjen hadde en grusom dag, og var ned 36,6 prosent da børsen stengte.