<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Et russisk skremmeskudd

Jarand Rystad står på at en enorm amerikansk produksjonsvekst vil svekke oljemarkedet i 2024. Produksjonskuttet fra Russland karakteriserer han som et skremmeskudd.

Publisert 14. feb. 2023 kl. 13.09
Oppdatert 14. feb. 2023 klokken 13.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord

Vestlandskonferansen går av stabelen i Grieghallen i Bergen tirsdag, og i et intervju med Finansavisen gjentar oljeanalytiker Jarand Rystad sitt syn på et svakere oljemarked i 2024.

– Produksjonsveksten i USA er enorm, og mye større enn den du ser om du bare følger med på selskapene som rapporterer, sier Rystad, og viser til at private selskaper står for veldig mye av veksten.

– Satellittbilder viser at boringen er 25 prosent opp, og det meste av disse volumene kommer ut neste år, fortsetter analytikeren.

Fredagens produksjonskutt fra Russland karakteriserer han som en måte for å opprettholde sin ære på. 

– De vil ikke selge til land som tilslutter seg sanksjonene, så dette ser jeg på som et slags skremmeskudd. Den oljen vil de uansett ha ut, og det er mer enn nok av dem som tar den oljen, fortsetter Rystad.