<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får milliardjobb av Equinor

Aibel har vært Equinors hovedleverandør av vedlikehold og modifikasjon i Hammerfest siden 2006, og får fornyet tillit.

Publisert 14. feb. 2023 kl. 12.06
Oppdatert 14. feb. 2023 klokken 12.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
MILLIARDJOBB: For Aibel, ledet av Mads Andersen. Foto: Iván Kverme

 

Equinor har på vegne av partnerskapet i Snøhvit tildelt Aibel en kontrakt på rundt 8 milliarder kroner for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet, går det frem av pressemeldinger fra de to selskapene tirsdag.

Kontrakten til Aibel, som har vært Equinors hovedleverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester  ved Hammerfest LNG siden 2006, tildeles med forbehold om myndighetsgodkjenning av prosjektet.

Det dreier seg om en såkalt EPCI-kontrakt som innebærer prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon av to nye prosessmoduler relatert til landkompresjon og elektrifisering av anlegget på Melkøya. Aibel skal også bygge en ny mottaksstasjon for strøm fra land, samt utføre integrasjonsarbeid på anlegget.

Oppdraget er en opsjon i FEED-kontrakten (forprosjektering og design) som Aibel fikk i september 2020.

Starter umiddelbart

Prosjektering starter umiddelbart og Aibel vil videreføre store deler av organisasjonen fra FEED-kontrakten ved Asker-kontoret sammen med selskapets modifikasjonskompetanse på Vestlandet og i Nord-Norge. På sitt høyeste vil prosjektet engasjere rundt 350 ingeniører og prosjektmedarbeidere. Aibels del av prosjektet skal etter planen være fullført sent i 2027.

Aibel vil i år og neste år tildele flere større byggekontrakter på anlegget, der bruken av lokale leverandører vil bli nøkkelen i flere faser av prosjektet. Norconsult vil være ansvarlig underleverandør for prosjektering av bygg- og anleggsarbeidet.

Snøhvit-partnerne er foruten Equinor, som er operatør, Petoro, TotalEnergies E&P Norge, Neptune Energy Norge and Wintershall Dea Norge.