<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tibber går tilbake til etterskuddsfakturering

Etter flere måneder med kundeflukt snur Tibber og legger igjen om faktureringspraksisen. Fra mars går selskapet tilbake til etterskuddsfakturering.

Publisert 16. feb. 2023 kl. 08.08
Oppdatert 16. feb. 2023 klokken 08.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 299 ord
Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber. Johnny Vaet Nordskog

Den 1. oktober i fjor endret strømselskapet Tibber faktureringsmetoden til å forhåndsfakturere strømkundene for et estimert forbruk for halvparten av neste måned, i tillegg til prisen for forrige måned. Det falt ikke i god jord blant kundene.

Tibber kom på markedet i 2016 med et budskap om at strømbransjen hadde et velfortjent dårlig rykte, der de ulike selskapene satte kundene på dårlige strømavtaler og brukte tvilsomme salgsmetoder over telefon. Fra Tibber skulle det ikke komme noen dirty tricks.

Torsdag melder selskapet at de snur om og går tilbake til den gamle metoden med etterskuddsfaktuerering. Det trer i kraft fra og med 19. mars.

Til Finansavisen sa Tibber-sjefen, Edgeir Vårdal Aksnes, om faktureringsmetoden: 

– Kostnadene spratt i været som en rakett. Alternativene var å redusere kostnaden i form av kortere betalingstid eller å øke prisen ut til kundene. Ingen av alternativene var gode, sier Aksnes.

Selskapet valgte å redusere kostnaden. 

Gunstigere betingelser

På nettsidene sine skriver Tibber at grunnen til at de nå snur er at de har inngått nye avtaler med gunstigere betingelser med selskapene de kjøper kraft fra og låner penger fra.

Selskapet forklarer faktureringsendringen i fjor med strømkrisen. I tillegg sender de avgårde et stikk til konkurrentene:

«Da strømprisene økte, måtte vi ta grep for å håndtere økte kostnader ved strømkjøp. I motsetning til kunder av flere andre strømselskaper, har ikke våre kunder betalt mer for strømmen i vinter enn det den koster å kjøpe inn.»

Til E24 sier Aksnes:

– Det er definitivt en stor lettelse å få dette til. Vi hadde håpet at vi hadde unngått alt dette fra start. Men med en gang det ble mulig å snu, så gjør vi det. Vi har ikke ventet én dag ekstra.

– Det vi har gjort kommer vi ikke til å gjøre igjen, det kan jeg garantere, sier Tibber-sjefen til E24.