<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk oljeeksport økte med 400 prosent i 2022

India har tjent flere hundre milliarder kroner på importen av billig russisk råolje.

Publisert 17. feb. 2023 kl. 11.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
SANKSJONSMETODEN: Vestens tak på russisk råolje har fått indias import av russisk råolje til å stige til nye høyder. Billig olje inn og fullpris destillater ut på verdensmarkedet har økt Indias inntekter med flere hundre milliarder kroner. FOTO:NTB

Tall og data fra det indiske handelsdepartementet viser ifølge Nikkei , at Indias import av sterkt rabattert råolje fra Russland har økt med 400 prosent dette regnskapsåret.

Dette er en vekst på 384 prosent og nå står Russland for 6,2 prosent av det sørasiatiske landets totale import siden mars i fjor.

– India har handlet mye råolje og raffinert den for videresalg, sier sekretær i det indiske handelsdepartementet, Sunil Barthwal til Nikkei.

India har som et resultat av de store innkjøpene fra Russland, eksportert betydelige mengder destillater, blant annet til Storbritannia.

Mellom april 2022 og januar 2023 var denne eksporten verdt 78,58 milliarder dollar, tilsvarende 780 milliarder kroner. Samme periode forrige regnskapsår var destillateksporten på 50,77 milliarder dollar, tilsvarende 500 milliarder kroner.