<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Reduserer gjelden kraftig

Eidesvik Offshore betaler ned gjelden med 410 millioner kroner og forlenger låneavtalene med over to år.

Publisert 22. feb. 2023 kl. 15.03
Oppdatert 22. feb. 2023 klokken 15.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
REFINANSIERER: Eidesvik Offshore, her ved fartøyet «Subsea Viking». FOTO: EIDESVIK OFFSHORE

 

Mesteparten av gjelden i Eidesvik Offshore forfaller ved utgangen av 2023, men nå har rederiet inngått en avtale om refinansiering.

Selskapet vil betale ned 410 millioner på gjelden med tilgjengelige midler, og samtidig forlenge løpetiden av de gjenværende lånene frem til utgangen av februar 2026.

– Det er veldig bra å få på plass en slik langsiktig finansiering med bankene. Det setter oss i en betydelig sterkere finansiell posisjon, sier finansdirektør Helga Cotgrove i Eidesvik Offshore til Finansavisen.

Hun ønsker ikke å kommentere refinansieringen ytterligere før selskapet har lagt frem tallene for fjerde kvartal torsdag.

Ifølge refinansieringsavtalen, som ventes å være på plass i løpet av mars, vil rederiet ha avdrag på 42,5 millioner kroner i år og deretter 85 millioner kroner årlig.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Eidesvik Offshore en samlet gjeld på rundt 2 milliarder kroner, men dette vil være kraftig redusert etter at selskapet i november fullførte salget av subseaskipet «Viking Neptun». Salget ga en regnskapsmessig gevinst på 270 millioner kroner, og etter nedbetaling av gjeld bidro salget til å bedre likviditetssituasjonen med rundt 340 millioner kroner.