<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Overraskende lav oljepris

Oljeprisen er 16,5 prosent lavere nå enn da Russland gikk til krig mot Ukraina. 

Publisert 23. feb. 2023 kl. 09.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
olje (c) Songzier | Dreamstime.com

At oljeprisen Brent nå ligger lavere enn før krigen i Ukraina startet for et år siden er på sett og vis overraskende,  skriver seniorøkonom Kelly K. Chen DNB Markets i DNBs markedsrapport torsdag morgen. 

Oljeprisen har sklidd ned mot 80 dollar fatet, som er 16,55 prosent lavere enn for et år siden.  I mars 2022 var oljeprisen oppe i over 129 dollar fatet. 

«Europa har med svært høy kostnad klart  å midlertidig legge om forsyningen med økt import fra verdensmarkedet. Men at russisk gass ikke lengre får plass i Europa, betyr at markedsbalansen blir krevende fremover», heter det i rapporten. 

Chen påpeker at det er overraskende, fordi etterspørselen er ventet å stige tydelig med Kinas gjenåpning samtidig som det er begrenset produksjon, spesielt på skiferolje på grunn av kapasitet blant leverandørene.  

«Bekymring om mer innstrammende pengepolitikk, som kjøler ned økonomiene i de rike landene, virker altså å veie ganske tungt», begrunner Chen oljeprisen.