<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sval, Storegga og Neptune søker om å lagre CO2 i Nordsjøen

Publisert 27. feb. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord

Sval Energi, Storegga og Neptune Energy søker myndighetene om å få lagre CO2 i Nordsjøen. Prosjektet, kalt Trudvang, har potensial til å lagre opptil 225 millioner tonn CO2.

Det fremgår av en melding mandag.

Søknaden kommer etter at Olje- og energidepartementet 11. januar 2023 annonserte muligheten til å søke på et nytt område i Nordsjøen for injeksjon og lagring av CO2.

– Vi vil fokusere å akselerere alle faser av arbeidsprogrammet for å kunne begynne å injisere CO2 i 2029, og vi vil fortsette arbeidet med eksisterende og nye parter for å modne hele verdikjeden, sier direktør for bærekraft og helse, miljø og sikkerhet i Sval Energi, Truls Olsen-Skåre.

Trudvang-prosjektet ser for seg å fange CO2 fra flere industrielle utslippspunkt i Nord-Europa og Storbritannia, frakt av flytende CO2 fra eksportterminaler til en landbasert mottaksterminal i Sørvest-Norge, og deretter transport via en spesialbygget rørledning til Trudvang-lokasjonen for injeksjon og permanent lagring.

Sval er foreslått operatør av Trudvang med 40 prosent eierandel. Storegga og Neptun har 30 prosent eierskap hver.

TDN Direkt