<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Archer spår kraftig resultathopp i år

John Fredriksen-selskapet Archer snudde fra minus til pluss i fjerde kvartal. I år skal resultatet bli enda bedre.

Publisert 28. feb. 2023 kl. 08.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
LA FREM TALL: Archer Limited. Foto: Archer

 

Oljeserviceselskapet Archer omsatte for 264,3 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 251,9 millioner dollar året før. Det var med på å løfte nettoresultatet fra minus 12,7 til et overskudd på 16,4 millioner dollar.

Toppsjef Dag Skindlo omtaler resultatene som sterke. Veksten var ifølge ham drevet av solid drift og bedrede markedsforhold.

– Vi mener markedsfundamentene for våre tjenester vil fortsette å bedre seg, og vi vil trolig se en flerårig oppgangssyklus innen oljeserviceindustrien, varsler han.

Varsler resultatvekst

Selskapets ordrebok var ved utgangen av fjoråret på 2,3 milliarder dollar, med ytterligere 2,2 milliarder dollar i opsjoner.

– Vi ser bedringer i virksomheten for brønnbåttjenester, og vi venter å se en økning i brutto driftsresultat (EBITDA) på 65-75 prosent i 2023 for denne virksomheten, sier Skindlo.

Det vil altså si at dette segmentet vil utgjøre mer enn 40 prosent av selskapets EBITDA i år, ifølge sjefen. 

Han venter samtidig en moderat vekst i virksomheten for plattformtjenester. For landrigg-virksomheten ventes EBITDA å vokse med 25-40 prosent i 2023. 

– Sett under ett venter vi at Archers EBITDA i 2023 er ventet å øke med 25-35 prosent mot fjoråret, sier sjefen.