<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal investere 2,2 milliarder i hydrogen i Norden

Everfuel har inngått samarbeid med Hy24 og skal bygge ut infrastruktur for hydrogen i Norden for milliardbeløp.

  Publisert 28. feb. 2023 kl. 07.50
  Oppdatert 29. sep. 2023 klokken 15.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  INVESTERER: Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Everfuel. Foto: Everfuel

   

  Hydrogenutbyggingen skal nå skyte fart. Danske Everfuel, notert på Oslo Børs, har nå inngått samarbeid med hydrogenfondet Hy24.

  Partnerne skal nå investere 200 millioner euro – 2,2 milliarder kroner – i infrastruktur knyttet til hydrogen i Norden.  

  – Dette er et enormt steg mot å gjøre grønt hydrogen kommersielt tilgjengelig og vil hjelpe oss inn i oppskaleringsfasen i vår langsiktige plan, sier Jacob Krogsgaard, adm. direktør i Everfuel. 

  De friske pengene fra samarbeidet gjør flere ting mulig:

  • Det skal gjøre det mulig å bygge og drifte grønne hydrogenprosjekter opp til 1 GW i Norge, Sverige, Finland og Danmark.
  • Første oppkjøp er HySynergy-prosjektet som i fase 1 vil innebære elektrolysører på 1-20 MW. Kan starte kommersiell drift i andre kvartal 2023. Oppkjøpet har en estimert pris på 28 millioner euro.

  Everfuel skal bistå med sin erfaring innen elektrolysører og drift av disse, mens Hy24 har erfaring med å utvikle bedrifter i tillegg til å ha sterke forbindelser i hydrogensektoren. Samarbeidet eies 51 prosent av Everfuel og 49 prosent av Hy24.