<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardkontrakter for oljeservicekjemper

Både Subsea 7 og Aker Solutions er blitt tildelt milliardkontrakter utenfor kysten av Angola.

Publisert 28. feb. 2023 kl. 08.12
Oppdatert 28. feb. 2023 klokken 10.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
LANDET STORKONTRAKT: Subsea 7 er tildelt en stor kontrakt utenfor kysten av Angola. Her er Subsea 7-fartøet «Seven Atlantic». Foto: Subsea 7

   

Det er Azule Energy som har tildelt kontrakter til oljeserviceselskapene Subsea 7 og Aker Solutions på utviklingsprosjektet Agogo Integrated West Hub utenfor kysten av Angola.

Subsea 7 melder at rammekontrakten er stor, hvilket selskapet definerer å være på 300-500 millioner dollar. Det tilsvarer vel 3,1 til 5,2 milliarder kroner.

Prosjekt- og ingeniørarbeid har begynt, og inkluderer blant annet transport og installering av fleksible rørledninger, opplyses det. Offshoredriften er planlagt mellom fjerde kvartal 2024 og fjerde kvartal 2025, ifølge en Subsea 7-melding.

– Vi er fornøyde med den første kontrakten med Azule Energy og å fortsette å støtte utviklingen av energiindustrien utenfor kysten av Angola, sier konserndirektør Franck Louvety i Subsea 7.

Nok en kontrakt

Aker Solutions melder at det er tildelt en såkalt betydelig kontrakt for levering av kontrollkabler. 

Det betyr en kontraktsverdi på 0,5-1,5 milliarder kroner. Kontrakten føres som ordreinngang i første kvartal i subsea-segmentet.

– Vi er godt fornøyde med tildelingen av nok en viktig kontrakt i Angola, sier Aker Solutions' konserndirektør Maria Peralta.

Arbeidet starter opp umiddelbart og er planlagt å bli levert i andre kvartal 2024.

Aker Solutions-aksjen stiger 4,1 prosent i tidlig handel tirsdag mens Subsea 7-aksjen er opp 2,1 prosent.