<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PGS refinansierer – jakter flere milliarder

Seismikkselskapet går nå til obligasjonsmarkedet for å refinansiere milliardgjelden.

  Publisert 6. mars 2023 kl. 09.04
  Oppdatert 6. mars 2023 klokken 10.26
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 290 ord
  REFINANSIERER MILLIARDGJELD: PGS og konsernsjef Rune Olav Pedersen. Foto: Eivind Yggeseth

   

  PGS vurderer å hente flere milliarder gjennom et nytt obligasjonslån, opplyses det i en melding.

  Det vil være snakk om et fireårig senior sikret obligasjonslån på 450 millioner dollar – nær 4,7 milliarder kroner.

  Selskapet vil benytte de nye midlene og kontantbeholdningen sin til å nedbetale eksisterende gjeld på 600 millioner dollar som forfaller i mars neste år.

  Seismikkselskapet har engasjert DNB Markets og Pareto Securities til å gjennomføre flere investormøter fra og med i dag.

  Katalysator for aksjen

  Med store gjeldsforfall om kort tid har frykten for en utvannende emisjon vært et stort tema i PGS-aksjen. Med et seismikkmarked i bedring har Fearnley Securities imidlertid ment at selskapet har fått en livbøye.

  For to uker siden gjentok meglerhuset en kjøpsanbefaling for PGS-aksjen, mens kursmålet ble satt opp fra 6 til 15 kroner. Meglerhuset så for seg et scenario der PGS kan takle gjeldsbyrden uten å hente penger, og at dette vil bli en katalysator for aksjen.

  Fredag endte PGS-aksjen på 11,50 kroner.

  Fearnley viste til at PGS har 800 millioner dollar i gjeld som forfaller om ikke lenge, men mener nå at seismikkselskapet kan få til en refinansiering med lite eller intet innskudd av egenkapital. Det vil sikre penger fremover, samtidig som risikoen for eksisterende aksjonærer reduseres.

  Kan skje raskt

  På SpareBank 1 Markets' energikonferanse i forrige uke sa PGS-sjef Rune Olav Pedersen til TDN Direkt at selskapets refinansiering både kan skje ganske raskt eller i andre kvartal.

  Tidligere, på sin kapitalmarkedsdag i slutten av januar, har PGS kommunisert at selskapet er godt posisjonert til å refinansiere i første halvår 2023.

  «Det er ingen hemmelighet at vi jobber aktivt for å forstå de forskjellige gjeldsmarkedene som vi kan refinansiere i, og hvor vi kan få de beste vilkårene som passer med den strategien vi har», sa Pedersen.