<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

India kan skape forstyrrelser i riggmarkedet

I India kan et nytt lovforslag, som blant annet involverer aldersgrenser for jackup-rigger, skape betydelige forstyrrelser i markedet for offshore-rigger.

Publisert 8. mars 2023 kl. 13.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
NYTT FORSLAG: India og statsminister Narendra Modi vurderer å innføre en lov som kan sette aldersrestriksjoner på jackup-rigger som er aktive i deres farvann.  Foto: Bloomberg

Den foreslåtte Merchant Shipping-lovgivningen i India, som sannsynligvis vil bli lagt frem snart, kan resultere i betydelig forstyrrelser i markedet for offshore-rigger hvis den blir vedtatt av landets parlament, skriver Upstream onsdag.

Den omfattende flåten av jackup-rigger som opererer utenfor øst- og vestkysten i India, vil sannsynligvis være blant segmentene som vil rammes hardest, skriver bransjenettstedet.

Den foreslåtte Merchant Shipping-lovgivningen, som er sett av Upstream, kan klassifisere mobile offshore boreenheter (MODUer) – inkludert jackup-rigger – som fartøyer, noe som gjør at det kan bli underlagt aldersrestriksjoner, ifølge avisens bransjekilder.

En kilde Upstream har snakket med sier at en aldersgrense på 21 år kan gjelde for jackup-rigger som opererer i indisk farvann hvis det blir kategorisert som fartøyer.

Avisen skriver videre at Aban Offshore, Dynamic Drilling og Shelf Drilling er blant dem som kan bli mest påvirket hvis aldersbegrensningene blir innført.

(TDN Direkt)