<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BW Offshore frigjør 1,3 milliarder etter salg

BW Offshore selger FPSO-en «BW Oppportunity» til en langt høyere pris enn ventet.

Publisert 10. mars 2023 kl. 09.50
Oppdatert 10. mars 2023 klokken 15.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord
SELGER: BW Offshore og konsernsjef Marco Beenen kvitter seg med en FPSO. Foto: Iván Kverme

 

BW Offshore steg nær 15 prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag etter at selskapet selger et av sine flytende produksjons- og lagringsskip (FPSO) til en langt høyere pris enn ventet.

Selskapet har inngått en avtale om å selge «BW Oppportunity» for 125 millioner dollar, eller 1,34 milliarder kroner, til en ikke navngitt kjøper.

«Salgsprisen er langt over vår verdivurdering på 20 millioner dollar», skriver Sparebank 1 Markets i en oppdatering.

Meglerhuset mener forskjellen i verdsettelse utgjør 6,20 kroner ekstra pr. BW Offshore-aksje. 

Fredag ettermiddag ble aksjen omsatt til rundt 30,35 kroner – en oppgang på rundt 3,80 kroner. Sparebank 1 Markets har et kursmål på BW Offshore på 37 kroner.

Tilbyr tjenester

I tillegg til salget, ser BW Offshore på muligheten for å yte såkalte EPCC-tjenester for kjøperen, som omfatter forarbeider, anskaffelser, konstruksjon og oppstart, i tillegg til at det vil utføre drifts- og vedlikeholdstjenester.

Salget ventes å bli sluttført innen utgangen av første kvartal.

I dag består BW Offshores FPSO-flåte av ti enheter, inklusive «BW Oppportunity». Da selskapet la frem 2022-resultatene i slutten av februar, opplyste det imidlertid at det ønsker å kvitte seg med nesten halvparten av den gjenværende flåten og har satt FPSO-ene «BW Joko Tole», «BW Cidade de São Vicente», «Umuroa» og «Polvo» på salgslisten. Fra før er «Yùum K'ak' Náab» solgt til Pemex, og den vil snart bli overlevert ny eier.